Nivon Emmen heeft diverse muziekwerkgroepen


Nivon zanggroep

De leden van het koor komen elke woensdag van 13.30 tot 15.30 uur bijeen in het Nivoncentrum

O.l.v. dirigent Annelies Arling worden meerstemmige liederen ingestudeerd, maar ook de traditionele Nivonliederen worden niet vergeten. Het koor luistert jaarlijks enkele afdelingsbijeenkomsten, waaronder traditioneel ook de 1 mei viering, op.

Het koor bestaat nu uit c.a. 14 leden, maar nieuwe leden zijn van harte welkom. 

Inlichtingen bij Grietje Jeuring, tel. 0591-62 74 95.  


Wil je eens vrijblivend meezingen?

Kom gerust  langs tijdens de repetities    

in het Nivoncentrum

 

         Blokfluitgroep

Enkele blokfluitspelers komen regelmatig bijeen om te muciseren en nieuw muziek in te studeren.

Inlichtingen: Annelies Arling tel. 0591-51 39 60


 NIVON landelijk Zang- en muziekgilde

 

Muziek gaat boven alles. Dat vinden de deelnemers aan de muziekweekeinden van het Nivon Zang- en Muziekgilde. Drie keer per jaar komen zij bijeen in het natuurvriendenhuis ABK-huis bij Eerbeek om samen muziek te maken. Ze zingen en musiceren onder leiding van de dirigenten Philip Feij, hoboïst, organist èn dirigent voor de muzikanten, en Annelies Arling, die de zangers begeleidt.

De dirigenten stemmen het repertoire af op de deelnemers en de beschikbare instrumenten. Zij richten zich op alle niveaus en genres, zodat het voor alle deelnemers een echt samenspel wordt. Het weekend, van vrijdagmiddag tot zondagmiddag, kent tenminste tien uur samenspel. Zondagochtend is er een optreden voor elkaar. De muzikanten voor de zangers en vice versa.

Samen muziek maken is niet aan leeftijd gebonden. De laatste jaren doen er tussen de veertig en vijftig mensen aan de muziekweekeinden mee. Nieuwe deelnemers, vooral tenoren bij de zangers en bassen bij de muzikanten, zijn welkom. Het weekend is geheel verzorgd. De gewaardeerde kookploeg vraagt alleen hand- en spandiensten. In het ABK-huis deel je een kamer met een ander. Is dat een probleem, dan is er meestal wel dat ene eigen kamertje te vinden.

Informatie en aanmelden muziekweekeinden

Het eerstvolgende muziekweekend is van 10 – 12 november 2017 in natuurvriendenhuis ABK-huis.
In 2018 zijn de weekenden van 12 – 14 januari, 9 – 11 maart en 9 – 11 november.
De kosten voor het weekend zijn voor leden € 85 en voor niet-leden € 95.
Meld je aan bij Wim Degeling via 0522 – 261880, 06 – 28195354 of w.degeling@ziggo.nl. Ook voor dieetwensen kun je bij hem terecht.
Gildebroeders, het mededelingenblad van het Nivon Zang- en Muziekgilde, verschijnt jaarlijks in augustus/september. Contact: Leni van Hattem, 078 – 6731945, 06 – 30501800 of uimi96px@kpnmail.nl.

 

 


 Webmaster Harry van der Molen